petra

­­

Modellprogram
A JÖVŐ MOST AKTUÁLIS
szemfüles iskola-előkészítő programelem
 
Описание изображения
A PETRA MODELLPROGRAM segíteni szeretné az 5-6 éves gyermekek iskolára való felkészülését.
Ennek a korosztálynak játékos iskolára felkészítő készségfejlesztő foglalkozásokat ajánlunk, amelyben a tematika az iskolakészültségi állapothoz szükséges képességterületek aktivizálására épít. Hangsúlyt fektetünk a kitartás, a kézügyesség és az olvasás-írás előkészítésére.
A gyerekek hétről hétre izgalmas feladatsorokon, akadálypályákon és rejtvényes szituációkban próbálhatják ki magukat, kiscsoportokban dolgozva. Sikerélményeket szerezhetnek a tájékozódás, a számolás és a logikai gondolkodás terén is.
A résztvevő családoknak rendszeresen otthoni fejlesztő feladatokat és foglalkoztató füzetet is adunk ki, melynek megoldását minden esetben jutalmazzuk.
Ajándékcsomag a boldog iskolakezdéshez:

Azoknak a családoknak, akiknek a gyermekei rendszeresen részt vesznek a Szemfüles programelemben- cserébe kitartásukért és aktivitásukért - játék- és tanszercsomagot /negyedévente a mérföldkövek teljesítéséhez illeszkedve/ ajándékozunk. A csomagban olyan játékok és tanszerek kapnak helyet, melyekkel szívesen foglalkoznak az iskola előtt álló óvodások és széleskörűen fejlesztik képességeiket. Ehhez egy 12 hónapra vonatkozó otthoni fejlesztési feladatgyűjteményt mellékelünk. A jelentkezőkkel megbeszéljük az otthoni teendőket, figyelembe véve a család lehetőségeit, igényeit.
Az anyukáknak 4 alkalommal, személyes, kiscsoportos konzultáción adjuk ki a következő, előttük álló időszak fejlesztési lehetőségeit.
A fejlesztési feladatgyűjtemény napi játékai könnyen beépíthetők a gyermek életébe, napi szinten 15-20 percet vesznek igénybe. Az elért eredményeket a szülőkkel együtt dokumentáljuk, hogy mindannyian büszkék lehessenek arra, hogy mennyi mindent sikerült véghez vinni.

Szemfüles

Ösztönző juttatás

Azok az anyukák (családok), akik végig az együttműködési megállapodás alapján, aktívan részt vesznek gyermekükkel a programban, az egy éves folyamat végén lakberendezési-lakásfelújítási támogatást kapnak.
PETRA MODELLPROGAM