petra

­­

Modellprogram
A JÖVŐ MOST AKTUÁLIS
felhívás!
2021-2022 PETRA II. programidőszak
JELENTKEZZ!
Szemfüles programelem az 5-6 éves óvodások számára!
A hódmezővásárhelyi Önkormányzat tehetséggondozó és felzárkóztató programja várja a fenti korosztályba tartozó gyermekeket nevelő családok jelentkezését!
PETRA MODELLPROGRAM segíteni szeretné az 5-6 éves gyermekek iskolára való felkészülését. Változatos készségfejlesztő foglalkozásokat ajánlunk, amelyben a tematika az iskolakészültségi állapothoz szükséges képességterületek aktivizálására épít.
A gyerekek havonta több alkalommal izgalmas feladatsorokon, akadálypályákon és rejtvényes szituációkban próbálhatják ki magukat, kiscsoportokban dolgozva. Sikerélményeket szerezhetnek a tájékozódás, a számolás és a logikai gondolkodás terén is. Idegen nyelvi orientációs foglalkozásainkon szó szerint gyerekjáték az angol és a német.Ezen a területen is építünk az élménypedagógiára - játék, zene és sok-sok siker várja résztvevőinket.
A résztvevő családoknak rendszeresen otthoni fejlesztő feladatokat és eszközöket is adunk ki, módszertani útmutatással segítve tevékenységüket. A feladatok napi 10-15 perces időráfordítással elvégezhetőek.
A Szemfüles csoportot azoknak javasoljuk, akik az óvodai nevelés mellett, otthon is szeretnék elősegíteni gyermekük természetes fejlődését és képességeik kibontakozását. A PETRA Modellprogram módszertani háttere, rendezvényei és közérzetjavító szolgáltatásai hiánypótlóak és kiemelkedő népszerűségnek örvendenek!
Egészséges életmód programjaink során a családok feltöltődhetnek, megismerkedhetnek új és elérhető technológiákkal az egészségmegőrzés, a konyha, a háztartás, vagy a hobby területén. Szolgáltatásaink és juttatásaink ingyenesek, azonban a család elköteleződésére alapoznak, így együttműködési megállapodáshoz kötöttek. Egy családból egy gyermek részesülhet a program támogatásaiból! Csatlakozzon az eddigi lendületes és elégedett csapathoz!
tEL: +36 (70) 3718469

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata.
szemfüles iskola-előkészítő programelem
 
Описание изображения
A PETRA MODELLPROGRAM segíteni szeretné az 5-6 éves gyermekek iskolára való felkészülését.
Ennek a korosztálynak játékos iskolára felkészítő készségfejlesztő foglalkozásokat ajánlunk, amelyben a tematika az iskolakészültségi állapothoz szükséges képességterületek aktivizálására épít. Hangsúlyt fektetünk a kitartás, a kézügyesség és az olvasás-írás előkészítésére.
A gyerekek hétről hétre izgalmas feladatsorokon, akadálypályákon és rejtvényes szituációkban próbálhatják ki magukat, kiscsoportokban dolgozva. Sikerélményeket szerezhetnek a tájékozódás, a számolás és a logikai gondolkodás terén is.
A résztvevő családoknak rendszeresen otthoni fejlesztő feladatokat és foglalkoztató füzetet is adunk ki, melynek megoldását minden esetben jutalmazzuk.
Ajándékcsomag a boldog iskolakezdéshez:

Azoknak a családoknak, akiknek a gyermekei rendszeresen részt vesznek a Szemfüles programelemben- cserébe kitartásukért és aktivitásukért - játék- és tanszercsomagot /negyedévente a mérföldkövek teljesítéséhez illeszkedve/ ajándékozunk. A csomagban olyan játékok és tanszerek kapnak helyet, melyekkel szívesen foglalkoznak az iskola előtt álló óvodások és széleskörűen fejlesztik képességeiket. Ehhez egy 12 hónapra vonatkozó otthoni fejlesztési feladatgyűjteményt mellékelünk. A jelentkezőkkel megbeszéljük az otthoni teendőket, figyelembe véve a család lehetőségeit, igényeit.
Az anyukáknak 4 alkalommal, személyes, kiscsoportos konzultáción adjuk ki a következő, előttük álló időszak fejlesztési lehetőségeit.
A fejlesztési feladatgyűjtemény napi játékai könnyen beépíthetők a gyermek életébe, napi szinten 15-20 percet vesznek igénybe. Az elért eredményeket a szülőkkel együtt dokumentáljuk, hogy mindannyian büszkék lehessenek arra, hogy mennyi mindent sikerült véghez vinni.

Szemfüles

Ösztönző juttatás

Azok az anyukák (családok), akik végig az együttműködési megállapodás alapján, aktívan részt vesznek gyermekükkel a programban, az egy éves folyamat végén lakberendezési-lakásfelújítási támogatást kapnak.
PETRA MODELLPROGAM